Groen licht voor verhogen parkeertarieven in zomer

Ruime meerderheid van OPZ, CDA, D66, PvdA en SZ stemt in met verhoging parkeertarieven. Acht maanden lang, van maart tot november, worden de tarieven in Zandvoort verhoogd met 15%!

De tarieven gaan vanaf maart 2016 stijgen met 15%. Daarmee betaalt men dan € 2,50 per uur in heel Zandvoort bij de parkeermeter. De tariefsverhoging geldt voor de zomermaanden: van maart tot november. De tarieven kunnen daardoor van november tot maart verlaagd worden naar € 0,50 per uur.

Volgens D66 zijn alle ondernemers voor dit plan en zijn ze er zeer gelukkig mee. Want door de tariefsverhoging gedurende 8 maanden, kunnen de tarieven in de wintermaanden terug naar € 0,50 per uur. Er hebben hen geen signalen bereikt dat ondernemers tegen zijn. Op de opmerking van de VVD dat ons wel signalen hebben bereikt, met name van ondernemers in het centrum, kwam de volgende reactie: "waarvan akte".

Het stuk wordt helemaal ondersteund door de Ouderenpartij Zandvoort. En de tarieven? In Haarlem betaal je € 3,20 per uur in de parkeergarage. Dus, wat is € 2,50 dan?! 30 cent hoger dan wat we nu betalen, Aldus OPZ.

En het CDA beschouwt en waardeert deze nota als een belangrijke kwaliteitsbijdrage aan de veelheid en het gevarieerde toeristische aanbod dat Zandvoort en direct omgeving te bieden heeft/hebben. Als deze parkeervoorstellen gaan leiden tot een verhoogde toestroom van het toerisme jaarrond dan is dat weer een goede stap in de richting. Aldus het CDA.

En de VVD? De VVD is tegen het verhogen van de parkeertarieven in de zomer. Parkeren inzetten als marketinginstrument betekent namelijk niet schuiven met tarieven. Men wil de tarieven in de winter verlagen, omdat men meer bezoekers wil trekken. En daarom gaat men de tarieven in de zomer verhogen. De VVD kan deze redenering niet volgen. Als je zo zeer overtuigd bent dat het verlagen van tarieven goed is voor het toerisme, dan moet je de tarieven verlagen. Niet meer en niet minder. De inkomsten die wegvallen, compenseer je dan doordat er meer bezoekers komen. Zo logisch is het voor de VVD.