VVD brengt werkbezoek aan ZRB

Op 6 september jl. is de VVD afdeling Zandvoort-Bentveld op werkbezoek geweest bij de Zandvoortse reddingsbrigade. Na uitleg over het werk van de reddingsbrigade hebben wij een rondleiding gehad op de kazerne en reddingspost Zuid.

Wij zijn zeer onder de indruk van de inzet van de vele vrijwilligers bij de opleiding zwemmend redden en het bewaken van de veiligheid op het strand. Ook de rol van de reddingsbrigade bij het assisteren van andere hulpverleningsinstanties is van groot belang. Wij proeven grote gedrevenheid bij deze vereniging, die dag en nacht klaar staat voor onze gemeenschap.


De kazerne aan de Linnaeusstraat is een voorbeeld van hoe de gemeente de reddingsbrigade zou moeten faciliteren. De reddingspost Zuid is dit totaal niet. Met verbazing hebben wij gezien dat het gebouwtje op het strand met allerlei noodvoorzieningen in stand wordt gehouden. Met een beetje bouwkundig inzicht kan worden geconstateerd dat door te wachten met renovatie of nieuwbouw, een zeer onveilige situatie kan ontstaan. Daarnaast is de gebruiksruimte beperkt en voldoet het niet meer aan de eisen van deze tijd.

 

De fractie van de VVD heeft derhalve de volgende vragen aan het college:

  • Wanneer heeft de laatste bouwkundige inventarisatie plaatsgevonden van reddingspost Ernst Brokmeier?
  • Welke bevindingen stonden er in het rapport?
  • Bent u het met de VVD eens dat er snel een veilige oplossing moet komen voor de opslag van brandstof op deze post om explosiegevaar te voorkomen?
  • Waarom heeft u pal voor de reddingspost een vuilstort geplaatst met alle gevolgen van stankoverlast?