Oproep ondertekening Kinderpardon

De VVD Zandvoort-Bentveld heeft donderdag 8 mei j.l. haar Algemene Ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering hebben de aanwezige leden zich unaniem uitgesproken om burgemeester Niek Meijer op te roepen om:

In solidariteit met de vele burgemeesters die hem reeds voorgingen, de petitie waarin staatsecretaris Fred Teeven wordt gevraagd om opnieuw te kijken naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon, te ondertekenen. Dit in het belang van de betrokkenen en in het kader van een zo zorgvuldig mogelijke uitvoering van het Kinderpardon zoals dat is aangenomen door de Tweede Kamer.

Waar gaat het om?

Burgemeester H.M. Ostendorp van de gemeente Bunnik roept samen met diverse collega burgemeesters staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie op om opnieuw te kijken naar de afgewezen aanvragen voor het Kinderpardon. 

Het gaat hierbij om gezinnen met kinderen die voor het kinderpardon zijn afgewezen omdat zij wel bij gemeenten in beeld waren maar niet onder het toezicht van de Rijksoverheid vielen, alsmede ex-alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv 's) die verder aan alle eisen van het kinderpardon voldoen maar inmiddels ouder zijn dan 21 jaar. Zie hier de overwegingen in de oproep aan de burgemeesters van de LOGO gemeenten.

In afstemming en met steun van het LOGO en de VNG heeft burgemeester Ostendorp een oproep gedaan om de komende weken zoveel mogelijk handtekeningen van burgemeesters te verzamelen.