Parkeren: hoe nu verder...

De resultaten van de parkeerenquete onder bewoners uit de wijken Park Duijnwijk, Oud-Noord, Vogelenbuurt en Zuid-Oost zijn bekend. De fractie stelt echter wel de nodige vraagtekens bij de vervolgstappen. Daarom zijn schriftelijke vragen gesteld aan het college. Behandeling van de parkeerenquete is woensdagavond 15 januari 21.15 uur in de raadszaal.


Agendapunt inzake: resultaten bewonersonderzoek parkeren

Vragen van de fractie VVD

De inwoners van 17 jaar en ouder zijn in vier wijken (Park Duijnwijk, Oud-Noord, Vogelenbuurt en Zuidoost) geënquêteerd. In het onderzoek is niet te lezen hoe deze wijken zijn ingedeeld.

-         Kunt u per wijk aangeven welke straten zijn ondervraagd?

Geruime tijd is er gesproken over maatwerk. In Park Duijnwijk is bijvoorbeeld 42% voor een parkeerregime.

-         Kunt u per straat een overzicht geven hoe hoog dit percentage is? Zo ja, zijn er straten waar de meerderheid voor een parkeerregime kiest? Zo nee, wat verstaat u onder maatwerk?

In de toelichting staan de jaarkosten per vergunning met een opmerking dat dit onder voorbehoud is. Wethouder Sandbergen heeft eerder tijdens een interview op de radio beloofd de kosten voor een bewonersvergunning te verlagen.

-         Wanneer bent u van plan deze belofte na te komen?

Het financiële voordeel van het niet invoeren van een parkeerregime in 2013 is nul.

-         Kunt u dit toelichten?

Voor de jaren 2014 en verder is er een nadeel te verwachten door het niet invoeren van een parkeerregime, terwijl het bewonersparkeren kostendekkend zou zijn/worden.

-         Kunt u een overzicht toevoegen van de consequenties voor de egalisatiereserve en algemene reserve?

U stelt dat op basis van de uitkomsten de parkeerverordening 2013-3 niet hoeft te worden aangepast. Het proces is volgens u zelfs gereed. Eerder zou er één regime komen: bewonersparkeren.

-         Wat gaat u doen met het parkeerbeleid in de andere wijken?

De vergunninghouders in de Oost- en Koninginnebuurt betalen voor hun bewonersvergunning extra om in geheel Zandvoort te kunnen parkeren. Zij betalen nu teveel en alleen voor de eigen wijk.

-         Hoe gaat u deze vergunninghouders compenseren?

De wethouder zit al geruime tijd op schoot van het APRZ. Zij pleiten voor meer enquêtes.

-         Bent u van plan de inwoners van de andere wijken in Zandvoort ook te laten kiezen voor een parkeerregime? Zo ja, wanneer? Zo nee, waarom niet?

Tijdens een interview met het APRZ werd de wethouder herinnerd aan zijn belofte om meer parkeerplekken in Park Duijnwijk aan te leggen.

-         Hoe staat het met deze belofte?

Op de Schelp is op dit moment een groot parkeerprobleem?

-         Is het mogelijk de Schelp aan de Koninginnebuurt toe te voegen voor wat betreft het bewonersparkeren?