Motie prestaties scholen overgenomen

Afgelopen donderdag, tijdens de Commissie Samenleving, diende de VVD een motie in die het College verzocht verwijzingen naar de prestaties van scholen beter inzichtelijk te maken.

Ondanks kritiek op het voorstel, o.a. van CDA en D66, kondigde wethouder Kuipers aan de motie over te nemen. Zandvoort gaat dus verwijzingen naar de prestaties van scholen plaatsen op haar website en in de gemeentegids, en de Zandvoortse scholen wordt verzocht dit ook te doen. Hiermee wordt het volgens de VVD voor ouders makkelijker een goede school voor hun kinderen te kiezen.

De prestaties en kenmerken van scholen worden inzichtelijk gemaakt d.m.v. het instrumentwww.scholenopdekaart.nl van de PO-Raad. Op die site staat veelzijdige informatie over basis- en middelbare scholen. Zo zijn de cito-scores en inspectierapporten te zien, maar ook gegevens over bijvoorbeeld personeelskenmerken en financiën. Doordat deze gegevens in samenhang worden geplaatst, én er ruimte is voor toelichting van de scholen zelf, kan op basis van deze gegevens de prestaties van een school worden beoordeeld.