Skype vragenuur Windmolens 13 januari

Tijdens de afgelopen Skype-spreekuren over windmolens hebben verschillende Noord-Hollanders hun mening laten horen over windmolens. Op dinsdag 13 januari zit woordvoerder Erik Annaert vanaf 18:30 uur klaar achter de webcam om met u te praten.

De input van de bellers in november en december heeft de VVD meegenomen in haar aanpak. Op maandag 15 december hebben Provinciale Staten het Beleidskader Wind op Land 2014 vastgesteld. De VVD heeft i.s.m. andere partijen aanvullende voorwaarden gesteld voor de sanering en herstructurering van windmolens op land.

Gedeputeerde Staten gaan tot 1 april 2015 bezig met het aanwijzen van specifieke locaties voor de plaatsing van windmolens binnen de herstructureringsgebieden. De VVD wil dat aanvragen niet zomaar worden ingewilligd op volgorde van binnenkomst, maar dat de locaties zeer zorgvuldig worden afgewogen.  In de motie is GS daarom verzocht om oa. kritisch te kijken naar waar de molens voor de minste overlast zorgen en waar het draagvlak het grootst is.

Met het digitale spreekuur wil de VVD in NH inwoners, raadsleden en overige geïnteresseerden de gelegenheid bieden om op een toegankelijke manier in contact te komen met de Statenleden. De data van de spreekuren worden in de reguliere media en via social media aangekondigd. Het spreekuur vindt in de avond plaats tussen 18:30 en 19:30 uur.

De onderwerpen betreffen lastige kwesties die de komende jaren in de provincie een grote rol zullen spelen. De VVD wil graag horen hoe Noord-Hollanders over deze onderwerpen denken.

Aanmelden voor het spreekuur kan via een speciaal e-mailadres van de VVD Statenfractie Noord-Holland: spreekuur@vvdnh.nl. Per onderwerp geldt een maximum aantal deelnemers van 9 personen. Na aanmelding ontvangen deelnemers een uitnodiging met tijdstip van het gesprek.

Vanuit de VVD zijn bij ieder spreekuur 1 of 2 Statenleden via beeld en geluid aanwezig. Dit zijn de woordvoerders van het onderwerp dat aan de orde is. Skype- account: ‘VVDNH Spreekuur’.