Iets vinden was nog nooit zo leuk...

Kent u ook dat gevoel als je ergens loopt en een speen, knuffel, sleutel of handschoen vindt? Dat gevoel van: wat moet ik hier nu mee aan? Naar de politie brengen, kan niet meer. Verloren voorwerpen moet je terugbrengen bij de gemeente. Maar ja, die zijn natuurlijk net dicht op het moment dat jij zoiets vindt. Dus, laten we het meestal maar liggen of leggen het ergens neer, waarbij we dan hopen dat de eigenaar het terug vindt.

Maar waarom geen vindhek op het strand of in het dorp? Zodat gevonden voorwerpen daar opgehangen kunnen worden. Niet alleen voor de inwoners van Zandvoort, maar ook voor de toeristen. Ben je iets kwijt, even kijken bij het vindhek!

In Amsterdam, Amersfoort, Utrecht en Groningen staan al vindhekken. Als het aan de VVD Zandvoort ligt, wordt Zandvoort aan dit rijtje toegevoegd. De liberalen in de badplaats hebben hierover de volgende vraag gesteld aan het college van B&W.

Als je iets vindt, hang je het in het Vindhek.  Ben je iets kwijt, dan ga je kijken of iemand zo aardig is  geweest het voor je op te hangen. Zo maak je een vriendelijk  gebaar, en ontmoet je elkaar. Vind je verloren voorwerp terug. Voeg een gevonden voorwerp toe. Dat is de gebruiksaanwijzing die te lezen is in het dak.

Vindhek is een concept over respect, eerlijkheid en vertrouwen. Het geeft  vorm aan empathie en aandacht voor mensen in hun eigen leefsfeer.  Ook appelleert het direct aan universele behoeften, en wekt het waardevolle menselijke eigenschappen zoals respect op. Daarom beginnen veel voorbijgangers ook meteen te glimlachen als ze het Vindhek zien. Ze herkennen de diepere laag en betekenis. In Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Groningen staan al vindhekken?

Is het nu de beurt aan Zandvoort???

concept & ontwerpen Vindhek Annemarieke Weber, bron: www.vindhek.com.