Windmolens, huisvesting, retail-en horecavisie

Gisteravond heeft de commissie belangrijke onderwerpen besproken over de toekomst van Zandvoort. De presentatie over de Retail- en Horecavisie van de kwartiermaker Pascal Spijkerman was goed. Hij gaf een duidelijk beeld van de te volgen stappen in het proces om het centrum een ‘boost’ te geven. De VVD is altijd voorstander geweest om de leegstand in het dorp aan te pakken. Wij willen door verruiming van het bestemmingsplan pandeigenaren meer mogelijkheden bieden om leegstand tegen te gaan. De opdracht van de kwartiermaker is uitdagend en wij wensen hem veel succes bij de komende bijeenkomsten.

Met het bespreken van het windmolendossier vroeg de VVD aandacht voor een artikel dat gisteren op de website van de Zandvoortse Courant is gepubliceerd. In een interview met wethouder Kuipers werd door de journalist het beeld geschetst dat minister Kamp zijn woord had verbroken. “Dit is een onjuiste weergave van hetgeen ik heb gezegd” meldde Kuipers.

Als lokale VVD fractie zijn wij fel tegen de plaatsing van windturbines in het zicht voor de kust van Zandvoort. Wij doen er alles aan om de Tweede Kamer op andere gedachten te brengen. Wij vinden het belangrijk om op basis van feiten de strijd aan te gaan. Het is in onze ogen een taak van het college hierop toe te zien. Wij zijn blij met de toezegging van Kuipers om contact met de krant op te nemen. Het artikel is inmiddels verwijderd.

Ook de toekomst van het huisvestingsbeleid stond op de agenda. De VVD herinnerde wethouder Challik aan een besluit van de gemeenteraad om niet samen te werken met de IJmond-gemeenten. Het sociale woningbezit van Zandvoort staat al onder druk. Wanneer het aantal zoekende huurders wordt verruimd krijgen de zoekende Zandvoorters meer ‘concurrentie’. De wethouder zegde toe haar fout te herstellen en conform het besluit van de gemeenteraad te handelen. Dat is klasse van Liesbeth.