Ontslag VVD-wethouder Ellen Verheij

Ellen Verheij-de Haas en Gert-Jan Bluijs hebben gezamenlijk, vanmorgen, de gemeenteraad hun ontslag aangeboden. Gisteravond maakte Joop Berendsen al bekend zijn ontslag aan te bieden. Daarmee is het college demissionair.

Zandvoort moet nu snel door met een nieuw college. Zeker nu afgelopen dinsdag bleek dat er onvoldoende vertrouwen en draagvlak is voor het college om verder te gaan. Nu snel een nieuw college. Want juist nu, we zitten midden in een Corona crisis, kunnen we niet nog een zelfgemaakte crisis hebben.

De afgelopen week toonde al aan dat dit de opmaak werd tot de huidige situatie.  Het college is feitelijk demissionair geworden. Het college beseft zich terdege de verantwoordelijkheid van het besturen van ons Zandvoort. Zij hebben dit ook steeds als team trachten op te pakken. De ontstane nieuwe realiteit dwingt tot snel reageren. Ellen Verheij-de Haas en Gert-Jan Bluijs hebben gezamenlijk, vanmorgen, de gemeenteraad hun ontslag aangeboden.

De fractie van de VVD waardeert de grote, steeds weer inspirerende inzet van Ellen enorm. Graag betrekken wij ook Gert-Jan en Joop in dit compliment. Het siert hen dat zij bereid zijn zich in te blijven zetten voor ons dorp. Zij zullen alle noodzakelijke werkzaamheden blijven verrichten, totdat in hun opvolging is voorzien. zodat Zandvoort zo min mogelijke hinder van deze affaire zal ondervinden. De fractie van de VVD zal al het mogelijke doen om deze onverantwoordelijke periode achter ons te laten.

De VVD wil snel door; liever vandaag dan morgen een nieuw college. Geen oponthoud door details, maar de grote lijnen en een crisis te lijf gaan. Het is een bizarre en moeilijke periode. We moeten er zijn voor alle kwetsbaren, ondernemers en andere inwoners van Zandvoort.