‘De pleinen in Zandvoort lenen zich uitstekend voor nieuwe bebouwing / hotels en woningen’

Sommige pleinen zijn behoorlijk gedateerd en hebben een nieuwe en frisse aanblik nodig; een upgrading voor Zandvoort. Er worden onder andere plannen ontwikkeld voor het Badhuisplein, het Van Fenemaplein, het Raadhuisplein. De meningen in het dorp zijn nogal wisselend. Woningbouw, hotels of toch een openbaar parkje met groen en bankjes?

In Zandvoort is het prachtig wonen. Midden in de natuur en aan zee, maar ook dicht bij grote steden als Haarlem en Amsterdam. Een bruisende badplaats midden in de randstad. Geen wonder dus dat veel mensen in Zandvoort willen wonen. De vraag naar woningen is groter dan het aanbod. Een simpele oplossing zou zijn pleinen in Zandvoort verder vol te bouwen.

Toch is de VVD het hier niet mee eens. Met de huidige plannen wordt de grens van de bebouwing bereikt want pleinen in Zandvoort hebben nu al een functie. Open ruimte om lekker uit te waaien of te genieten van een kopje ko e op een terras. Maar ook om evenementen te kunnen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een kermis, markt, ijsbaan of reuzenrad. Om Zandvoort een bruisende en gezellige badplaats te kunnen laten blijven, zijn open pleinen dus broodnodig.

Daarnaast zorgen pleinen en open ruimtes met groen voor een prettige woonomgeving. De VVD strijdt al jaren voor het behoedzaam omgaan met onze pleinen en voor behoud van het kleinschalige en dorpse karakter van Zandvoort. We willen geen Schalkwijk aan zee worden!