Talitha Duijn

Ik ben Talitha Duijn, geboren en getogen in ons mooie Zandvoort en zit nu nog in 6 Atheneum op het Coornhert Lyceum. Ik ben 17 jaar oud, vrij jong dus. Politiek is altijd al een onderdeel van mijn leven geweest en dat zal het hoop ik ook voor altijd blijven. Daarom ben ik ook al jaren lid van de JOVD Kennemerland, waarvan de laatste 2 jaren als bestuurslid, en van de VVD. Zandvoort heeft mij geholpen mijn interesse in politiek te vinden en daar zal ik ook altijd dankbaar voor zijn. Maar hoe heeft Zandvoort dat gedaan?

De groepen 8 van de basisscholen in Zandvoort debatteren jaarlijks tegen elkaar in de raadzaal. Twee leerlingen van elke school mogen hieraan meedoen en ik mocht mijn school, De Hannie Schaftschool, vertegenwoordigen. Hier kwam mijn passie voor politiek duidelijk tevoorschijn. Wat mij natuurlijk nog meer moed gaf, was dat ik samen met mijn teamgenoot, ook nog eens het Jeugddebat had gewonnen. Toen was ik verkocht. Na het 'gewonnen' etentje met de burgemeester, Niek Meijer, was ik van top tot teen overtuigd dat politiek is waar ik in verder wil. Alle verhalen die hij mij vertelde smaakten naar meer. Daarom wil ik niet toekijken vanaf de zijlijn. Doen. Dat is wat ik wil. Daarom begin ik in september met mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden.

Het is mooi om te zien dat Zandvoort kinderen van jongs af aan al dingen bijbrengt over politiek, heel belangrijk. Want politiek is hetgeen je hele leven bepaalt. Maar naast kennis, vind ik actief meedoen ook erg belangrijk. Het is erg leerzaam maar ook ontzettend leuk! Daarom pleit ik ook voor een jongerengemeenteraad in ons pittoreske Zandvoort.
Er moet veel gebeuren in en aan ons dorp. Het is tijd voor een nieuwe start. Maar wel vanuit het idee dat Zandvoort Zandvoort moet blijven!