18 december: Lezing Prof. Dr. Salomon Kroonenberg - Hoelang duurt duurzaamheid?

Op vrijdag 18 december organiseert de VVD in Zandvoort een lezing in Beachclub 5; inloop 19:00h. Prof. Dr. Salomon Kroonenberg zal ons meenemen in de actuele milieu problematiek.

Hoelang duurt duurzaamheid? Hoe eeuwig zingen de bossen? Wij mensen denken dat het klimaat nu voor het eerst verandert en dat het niet meer zal gebeuren als we maar braaf zijn. Prof. Kroonenberg zal aan de hand van onderzoek en feiten uitleggen dat het meer zin heeft minstens tot het jaar 10.000 te kijken, omdat natuurlijke processen zoals klimaatverandering, zeespiegelstijging, aardbevingen en vulkanische erupties in veel grotere tijdschaal fluctueerden. Veelal wordt ons een wereldbeeld geschetst dat de aarde  door de mens eraan gaat.

Salomon Kroonenberg verklaart ons op vrijdag 18 december, dat dit kleinzielige antropocentrische wereldbeeld geen recht doet aan het feit dat de mens voor de aarde niets meer is dan een likje verf op het topje van de Eiffeltoren. Mark Twain zei het al eerder.

Kortom het wordt vrijdag een interessante avond waar die vermaledijde windmolens uiterst schril bij zullen gaan afsteken.

De avond is, zolang er plaats is, voor ieder toegankelijk. U kunt zich per e-mail aanmelden bij de secretaris: secretarisvvdzandvoort@gmail.com.